Bestill boka her

Video i Praksis kan kjøpes hos din favorittbokhandel, eller hos en av nettbokhandlene nedenfor.

Du kan kjøpe en EPUB-versjon av boka fra nettbokhandlere som Adlibris, e-bok.no eller Ark.no.

 

Du kan også kjøpe en PDF-versjon av boka fra premierepro.net.

 

Bestill gjerne papirversjonen av boka fra nettbutikken til Haugen Bok


Video i Praksis - omtaler i pressen

 

Den første omtalen gjelder fjerde utgave.

PC World Norway nr 1, 2009

De som tar digital video på alvor, bør koste på seg fjerde utgave av boken «Video i praksis». Her er det mye nytt om hd-video.

Med den grundige oppdateringen som Leirpolls videobok nå har fått, er det ikke lett å finne kritiske merknader. Det
eneste jeg savner, er en ordliste bakerst.

...hvis noen flere ville ta seg bryet med å lese boken, kunne vi nok bli spart for mye av de håpløse videosnuttene som plager oss hver dag.

 

De følgende omtalene gjelder første utgave.

Østlendingen 27/9 2002

Jeg kan ikke huske å ha lest en mer lettfattelig lærebok over emner som kan være til dels ganske tekniske. Når boka i tillegg har massevis av matnyttige og gode tips til alle som eier et videokamera (og det har vi snart alle), er det bare å anbefale boken "Video i Praksis" på det sterkeste. ...Valg av layout og typografi gjør det hele enda enklere for leseren. ...Også undertegnede, som er avisfotograf, fikk flere aha-opplevelser ved gjennomlesingen. ...

De vriene ordene, som ville gjort hovedpoengene komplisert tilgjengelige, er samlet bakerst i boken, så alle som vil lære mer om FireWire, XLR, Micro-MV, PAL-M, THX og alt det andre, får sitt de også. 

Konklusjon: Jarle Leirpoll har klart det kunststykket å skrive en konstruktiv lærebok som er faglig tung, men samtidig pedagogisk lettfattelig. "Video i Praksis" er et prakteksempel på hvordan en lærebok bør være!

 

Oppslag i Østlendingen

 

Hamar Arbeiderblad 18/10-02

"Video i Praksis" er en innholdsrik lærebok som gir en meget god innføring i det aller meste som dreier seg om moderne videoproduksjon. Den tar for seg de vesentligste teknikkene som er viktig for en vellykket video. ...Viktige kapitler i boka er det som handler om å fortelle med bilder og lyd. Mange gode råd og tips om hva som skal til for å gjøre en fortelling interessant og spennende. ...Alt dette og mer til forklarer Jarle Leirpoll i boka "Video i Praksis", på en folkelig, humoristisk og grei måte. Velsignet fri fra innfløkte faguttrykk og tekniske formler.

 

Vi Menn nr. 44, 2002

...til hjelp for alle, så vel nybegynnere som de mer erfarne "videografer". Det finnes mange lærebøker innen emnet, men de fleste er aldrende. Dermed holder de ikke mål når en ser på dagens raske utvikling. Her drar Leirpoll fordel av å kunne levere en bok som er oppdatert og aktuell.

 

DVD & Hjemmekino nr. 1, 2003

Video i Praksis tar for seg alt du trenger å vite for å lage gode hjemmevideoer.

 

Geir Olav Slåen, portrettfotograf og frilans TV-fotograf

For den som vil lære "video i praksis" er nettopp boka med samme navn en kjempestart. En lettfattet lærebok der det vanskelige er gjort enkelt, og faguttrykk er oversatt til et folkelig språk. Boka er oversiktlig og godt illustrert sammen med en god porsjon humoristiske kommentarer som gjør det enda enklere å huske innholdet. Selv har jeg 18 års erfaring som portrettfotograf, og 6 års fartstid som frilans fjernsynsfotograf. Av den grunn har jeg kun en negativ bemerkning i forbindelse med boka; Den burde ha kommet minst 6 år tidligere.

 

Paul Sætrang, Lærer, Medier og Kommunikasjon,
Åssiden videregående skole

En av elevene mine fant boken din, og etter 10 sekunders lesning ble jeg overbevist. Så langt har jeg måttet benytte flere bøker og kompendier for å dekke inn mitt pensum, men nå trenger jeg bare denne som basis, og kan fylle på med ulike elevoppgaver for å utdype temaene i boka. Helt glimrende!

 

Trond Berg, NRK "Ut i naturen"

Jarles uoppslitelige entusiasme i sitt fag skinner gjennom i hele boka. Kombinasjonen av stor kunnskap og lett språkføring gir deg det du bare glimtvis får på TV: God form og godt innhold. Samtidig! Lærer du deg det som står i denne boka, blir du en ettertraktet programmaker.

 

Mona Vaagan, Høgskolen i Hedmark

"Video i Praksis" kan sterkt anbefales til alle som vil lære seg mer om film og video, enten de er studenter, amatører med ambisjoner, eller profesjonelle som har lyst til å friske opp kunnskapene. Noe av det mest spennende med boka, er at den kombinerer teknisk innføring med dramaturgiske og formmessige tips. Dermed har man de grunnleggende redskapene man trenger for å lage sin egen firmapresentasjon, reisevideo, jaktvideo - eller et intervju med gamle tante Olga som forteller om Paris-turen i 1925 - med god lyd, riktig bildeutsnitt og lyssetting!

 

Erik K. Steinset, Jølster Rafting AS

Takk for ei goood bok! Eg er strålande fornøgd med boka. Ho er lettlest, stoffet er lett å forstå, og eg har fått temmeleg mange a-ha opplevingar som eg vil bruke i mitt vidare arbeid med videofilming og redigering. Eg har alt råda andre til å kjøpe boka, og det bør ikkje kunne tolkast som ei fornerming å få dette rådet, for dette er ei god og nyttig bok.

 

Motor, Mars 2003

For deg som vil gjøre mer ut av hjemmevideo eller satse mot profesjonell filming, er "Video i Praksis" boka som omtaler det meste kortfattet. Her finner du alt fra teknikk og farger til det nye DV-systemet. I boka er det også mange filmtips, f.eks. om komposisjon, bilderedigering og rett og slett om temaet å fortelle med bilder.

 

PC World Ekspress nr. 20/2003

Den tidligere NRK-mannen Jarle Leirpoll, nå frilans TV-fotograf og redigerer, har skrevet boka «Video i praksis», som gir nyttig innføring i hele prosessen fra man planlegger opptak til man er klar til å vise det ferdige resultatet på TV eller PC-skjerm.

Les hele omtalen fra PC World Ekspress nr. 20/2003 her

 

SoftMag juni 2003

Forfatteren Jarle Leirpoll har skrevet en svært bra bok om video. Dette er en spennende bok som alle med DV-kamera burde ha. Her lærer du svært viktige ting uten de høytekniske ordene fra de engelske bøkene. Og har du redigert fra før, tror jeg også denne boken er noe for deg. Lettfattelig og kortfattet lærebok. Mange bilder og tips. Spennende og morsomt å lese. En nyttig bok som anbefales å kjøpe. Karakter 6 av 6 mulige!

Les hele omtalen fra SoftMag juni 2003 her

 


Femte utgave nå i bokhandlene

Første, andre, tredje og fjerde utgave er utsolgt! Femte utgave er utvidet til 236 sider, og har fått massevis av nye bilder og utvidede kapitler. Et nytt kapittel om videoreportasjer er også inkludert.

Alle kapitlene er revidert og oppdatert.

Les mer om innholdet her

 

Gratis nedlasting!

De som har kjøpt tidligere utgaver og vil lese noen av tilleggene i nyere utgaver kan laste ned noen gratis PDF filer her.

 

Nedlastbare tillegg i andre utgave:

Lag din egen DVD-film

Batterier og ladere

 

Nedlastbare tillegg i tredje utgave:

Eksponering

HDTV

 

Nedlastbare tillegg i fjerde utgave:

Spesialeffekter - utdrag

Spesialeffekter - komplett (passord)

Lag din egen DVD-film

 

Skamrost i pressen

Les anmeldelser av boka her