Sweet Magic

Dette lille trikset er perfekt til restaurant- og bartrylling. Du tømmer litt sukker i hånden, varmer opp med en lighter, og litt senere gir du tilskueren en sukkerbit. Enkelt, raskt og rett på sak.

Publisert i Pegasus


Du trenger en liten pakke løst sukker (som den du får med teposene når du bestiller te på restaurant), en sukkerbit, en lighter, en tommelspiss og et lommetørkle. Brett sammen lommetørklet og legg tommelspissen inn i foldene. Legg denne pakken i venstre jakkelomme slik at du kan dytte tommelen rett ned i tommelspissen når du skal ta ut tørklet. Lighteren er i høyre bukselomme og både sukkerbiten og sukkerpakka er i høyre jakkelomme.

Presentasjon


Putt venstre hånd ned i venstre jakkelomme med tommelen rett inn i tommelspissen og ta ut tørklet. Legg det ut på bordet for å samle opp evt. søl fra sukkeret. Ta ut pakken med løst sukker fra høyre jakkelomme, samtidig som du fingerpalmerer tommelspissen i venstre hånd. Gjør den lille bevegelsen som fingerpalmeringen medfører akkurat i det øyeblikk tilskuerne ser på din høyre hånd for å se hva du har der - ikke mens du har høyre hånd i lommen.

Ta sukkerpakka med venstre hånd (tommelen i fingerpalmering), og knips på et hjørne med høyre hånd. Riv av dette hjørnet, kast det og ta pakka i høyre hånd. Tøm sukker ned i din venstre hånd, rett i tommelspissen. (fig.1) Kast det tomme papiret ned på lommetørklet og børst av det overflødige sukkeret på venstre hånd med høyre hånd. Før begge hender litt til siden for å se på lommetørklet, gjør en bemerkning om sølet, og stjel tommelspissen. (fig.2) Legg merke til at den stjeles ut på baksiden og ikke fra toppen av din knyttede hånd. Dermed ser alt mer naturlig ut, og du får mer fysisk dekning for grepet. Fortsett å børste et par ganger med tommelspissen på tommelen (skjult bak fingrene til høyre hånd) og gå så ned i høyre bukselomme hvor du slipper tommelspissen og tar opp lighteren. Imens har du din oppmerksomhet rettet mot venstre hånd, som du løfter opp til skulderhøyde.

fig.1    

fig.2

Tenn lighteren og varm opp venstre hånd med flammen. Gjør klemmende og knaende bevegelser med venstre hånd som om du prøver å forme sukkeret. Putt lighteren ned i høyre jakkelomme, fingerpalmer sukkerbiten og ta opp hånda fra lommen. Alt dette mens du fortsetter å se på venstre hånds bevegelser.

Nå skal du utføre et frekt lite grep, som vil overbevise tilskuerne om at sukkerbiten kommer fra din venstre hånd. Avslutt venstre hånds knaing mens høyre hånd henger avslappet langs siden. Gjør en liten pause for å øke spenningen. Før så hendene mot hverandre samtidig som du snur dem begge. Venstre hånd vender du med håndflaten ned når fingrene strekkes ut, som om du plasserte noe i høyre hånd. Høyre hånd vender du med håndflaten opp og strekker fingrene idet venstre hånd treffer den. Resultatet er at sukkerbiten kommer til syne akkurat i det øyeblikket venstre hånd tilsynelatende plasserer noe der. Du kan tenke på det som en halv shuttle pass, og illusjonen er perfekt. Til og med tryllekunstnere blir lurt av dette grepet. Hvis du vil kan du gi bort sukkerbiten før du pakker sammen tørklet og putter alt sammen i lommen.

Dette virker kanskje enkelt når du leser det, og på en måte er det riktig, for det er ingen vanskelige grep. Likevel er dette noe du må øve ganske mye på. Først må du spille overbevisende når du stjeler tommelen fra venstre hånd. Det må se ut som om du bare får lyst til å se om du sølte mye sukker utenfor tørklet. Alternativet er å stjele tommelen mens du "stapper" sukkeret ned i hånda, og det ser ikke særlig elegant ut... Deretter må du holde tilskuernes oppmerksomhet på venstre hånd mens du stjeler sukkerbiten fra lommen og holder den palmert. Til slutt må du gjøre en halv shuttle pass så godt at ingen kan tenke seg at sukkerbiten kommer fra høyre hånd. Du har ting palmert i hendene nesten hele tiden, og det må ingen mistenke! Bortsett fra dette, så er rutinen enkel...

Tips en venn om dette trikset

 


Back to home page: http://www.leirpoll.com
Contact information

©2009 Jarle Leirpoll

Translate to German, French, Italian, Spanish or Portuguese