INNHOLD I DETTE NYHETSBREVET:

ANNONSEKAMPANJE
EGG PÅ KORTVIFTE (tricksforklaring)
PERFORMING MAGIC FOR CHILDREN (bok)
SHOT GLASS FROM NOWHERE (trick)

ANNONSEKAMPANJE 

I det siste nummeret av Genii har du kanskje sett en annonse for Rubber Chicken Egg og Card in Mousetrap? Dette er den første i en serie annonser, og du vil finne en annonse i Linking Ring i September.

Kort i Musefelle var en fantastisk suksess under FISM i Lisboa. Over 350 stk solgt i løpet av kongressen! Jeg solgte også alle de Rubber Chicken Egg som jeg hadde med, men nå har jeg dem på lager igjen. Du kan lese mer om begge disse produktene på http://www.leirpoll.com

 

EGG PÅ KORTVIFTE (Av Jarle Leirpoll)

Dette er min versjon av det klassiske Egg on Fan trikset. Det var et av de første triksene jeg hadde i mine show, og jeg bruker det fortsatt når jeg føler at Toalettpapir til Egg (fra min første bok, Pocket Power) kan være upassende.

EFFEKT: Du lager en dobbel kortvifte og legger litt krøllet papir på den. Når du spretter papiret opp og ned på viften vokser papiret sakte og blir til et ekte egg som du knekker i et glass.

Du trenger et ekte egg, et hult gummiegg, som Rubber Chicken Egg, en lighter, en kortleik, et glass til å knekke egget i og litt papir (serviett e.l.). Plasser det sammenfoldede gummiegget sammen med litt papir på bordet. På bordet må du også ha et tomt glass. Egget er i din høyre jakkelomme, og lighteren er i din høyre bukselomme.

Kast bort ett kort fra kortleiken, og den har et ujevnt antall kort. Du vil oppdage at dette gjør at du ikke mister kort når du lager den doble kortviften, fordi topp- og bunnkortet vil være i den samme enden av kortleiken. Å lage en dobbel vifte er lett hvis du bruker en stripper kortleik og snur annethvert kort motsatt veg. Dermed kan du bare dra de to sammenflettede halvdelene fra hverandre til de overlapper med ca. 3 centimeter. Du vil få jevnere vifter hvis du behandler kortene med fanning powder (sinkstearat).

Om du ikke bruker en stripper deck må du kunne gjøre en ganske god Faro Shuffle. Hvis du da ikke bruker en vanlig ikke-kort vifte.... Du må også lære deg å knekke egg med en hånd på en elegant måte. Øv på dette ved å lage noen omeletter. Tenk deg omelett med skattefradrag!

PERFORMANCE

OK, klar for opptreden. Lag den beste doble kortviften du kan, eller bare åpne ikke-kort viften hvis du velger den lette måten. Tilskuerne vil være imponert over din ferdighet! Med viften i venstre hånd plukker du opp en bit papir med høyre hånd, mens du i hemmelighet også får med deg gummiegget.

Mens du krøller sammen papiret i høyre hånd, jobber du også gummiegget mot fingertuppene og får det inn i fingerpalmering. Nå kan du vise det sammenbrettede gummiegget mellom peke- og tommelfinger som om det var papiret. Men papiret er gjemt bak dine sammenkrøllede lang-, ring- og lillefingrer.

Legg gummiegget på viften, og hold den på plass med venstre tommel så den ikke begynner å vokse. Putt høyre hånd i bukselommen med papiret palmert. Legg igjen papiret, ta ut lighteren og hold flammen under viften en stund.

Her kommer det du må øve på: Du må nå sprette gummiegget (som de tror er papiret) opp og ned på viften uten å miste det på gulvet. Hvis det faller ned, vil det ikke oppføre seg som papir, og ikke som et egg heller... Hvis du følger eggets bevegelser opp og ned med viften, vil det ikke sprette altfor vilt omkring. Det er en øvelses-sak, og etter å ha lekt med det noen minutter vil du raskt få teken på det. Det er mer snakk om å kaste egget opp og så fange det igjen enn å faktisk sprette det. Du må ha kontroll på egget før du kaster det opp igjen hver gang. Klem ned med tommelen, så blir viften litt konkav. Det hjelper til så egget ikke spretter til siden.

Hvis du synes det var vanskelig, så hør her: Nå skal du stjele det ekte egget ut av lommen mens du fortsetter å sprette egget på viften! Mens du fortsatt spretter egget, og ser på det også, putter du høyre hånd i lommen, legger igjen lighteren og tar ut egget og retter på jakkeslaget. Teknikken jeg bruker heter "The Simplest Steal of them All" fra min bok Pocket Power. Hvis du ikke kan den, så kan du finne en beskrivelse på mine web-sider på http://www.leirpoll.com. Klikk på "Essays" på navigasjonsfeltet på toppen. Der finner du også en del andre artikler jeg har skrevet for magiske tidsskrifter. Denne stealen er virkelig helt umulig å oppdage når du gjør den riktig, fordi bevegelsen er så naturlig, og fordi egget er veldig sterk misdirection. Å rette på jakken er det som gjør teknikken så god, så ikke hopp over den detaljen!

Stopp sprettingen når du har egget i fingerpalmering, (Gummiegget skal være helt utvokst nå) og se til at gummiegget stopper nær din venstre tommel. Lat som du ruller egget av viften og til din høyre hånd. Det som virkelig skjer bak viften er at du presser det ekte egget mot gummiegget slik at luften presses ut av det, og holder gummiegget fast med venstre tommel. Du snur viften mot kroppen din og skjuler gimmicken. Din høyre hånd holder så egget i skulderhøyde mellom peke-og tommelfinger, slik at så mye som mulig av egget er synlig. Øynene dine følger eggets bevegelse.

Hold egget høyt mens du legger vekk kortviften (og gimmicken) på bordet til høyre for deg. Plukk opp glasset med venstre hånd og knekk egget med høyre hånd. Publikum blir ville av begeistring! Bruk mer papir til å tørke av hendene.

Hvis du vil lage din egen gimmick, så kan du det: Blås ut innholdet fra et egg og legg det i eddik i noen timer. Det løser opp det harde skallet, og du har et skinnegg som du kan bruke på samme måten som gummiegget. Du må oppbevare det i glyserin for at det ikke skal tørke, og du må vaske det og tørke det før hvert show. Et slikt egg vil holde til 5-10 show, og så må du lage et nytt. Et Rubber Chicken Egg vil holde til hundrevis av show, og det er alltid klart til bruk.

Hvis du vil kjøpe et Rubber Chicken Egg, kan du gå til http://www.leirpoll.com/rubber.htm og bestille fra mine web sider. Denne gimmicken kan også brukes til Toalettpapir til Egg og til Roseblad til Egg. Du får med forklaringer til disse tricksene også når du kjøper et Rubber Chicken Egg.

Dette trikset er tatt fra min nye bok, More Pocket Power. Hvis du likte dette trikset, så følg med når den boken blir lansert senere i høst.

************************************************

PERFORMING MAGIC FOR CHILDREN

Tryller du for barn? Da er denne boken et must! Du vil ikke lære så mange nye triks, men mye om hva, hvorfor, hvordan etc. når det gjelder å opptre med trylling for barn. Teoribøker om barnetrylling er veldig sjeldne, så dette er en juvel for barneunderholdere. Du finner denne boken også på mine web sider http://www.leirpoll.com

Merk: Nyhetsbrevet ble sent ut i august 2000. Jeg selger ikke lenger denne boken.

************************************************

SHOT GLASS FROM NOWHERE

Noen ganger blir du bare forelsket i en gimmick. Det var det som skjedde når jeg prøvde denne! Den er utrolig genial, og den lar deg trylle fram et glass fylt med væske fra ingen steder. Vel, det er ikke akkurat ingensteds fra, men fra en kortleik.

Den smarte gimmicken lar deg fritt blande kortene, spre dem ut og gjøre noen flourishes mens du likevel skjuler et glass med væske uten å søle en dråpe!

Tenk deg for et inntrykk du kan gjøre når du gjør close-up ved VIP-bordet og tryller frem en drink til hovedgjesten! Du vil nesten ikke tro det når du ser hvor stor frihet du har til å behandle kortene naturlig - det er nesten for godt til å være sant.

Det er ikke en gummiball, og ikke et gummilokk, men noe veldig, veldig smart... Denne finner du også på mine websider http://www.leirpoll.com

Merk: Nyhetsbrevet ble sent ut i august 2000. Jeg selger ikke lenger dette trikset.

************************************************

 

 


Back to home page: http://www.leirpoll.com
Contact information

©2009 Jarle Leirpoll

Translate to German, French, Italian, Spanish or Portuguese