Kjære magiske venn

Hvis du ikke vil motta flere nyhetsbrev som dette, så klikk på denne linken: mailto:leirpoll@online.no?subject=remove_me

************************************************

INNHOLD I DETTE NYHETSBREVET:

STELL OG BRUK AV FUNKEN RING
Kan din gamle Funken Ring stå opp fra de døde? Prøv disse tipsene, og kanskje...

RICOCHET
Et korttriks som vil gi tilskuerne dine hakeslepp! Lett å gjøre, og du kommer til å ville gjøre det hele tiden!

SKUMGUMMIEGG
Endelig er de på markedet igjen! Tryll fram egg fra alle steder.

************************************************

STELL OG BRUK AV FUNKEN RING (Copyright 2001 Jarle Leirpoll)

Jeg vet at mange av dere har en Funken Ring i skuffen fordi den ikke virker lenger. Det er synd, for de er nesten umulige å få tak i for tiden (Utsolgt fra produsenten). Men fortvil ikke - kanskje tipsene nedenfor kan få din gamle Funken Ring til å sprute gnister igjen!

FUNKEN RING er en helt herlig gag, som du vil få mye glede av med den rette bruken. Dessverre, så er den ikke laget i altfor solide materialer, så du må være forsiktig så den ikke ødelegges av slag etc. Det er også en del ting du kan gjøre for at den skal bli mest mulig pålitelig. Les denne bruksanvisningen nøye før du prøver din Funken Ring, og pek aldri gnistregnet mot ditt eget eller andres ansikt.

I prinsippet er Funken Ring veldig enkel. Du trekker den opp, trykker på den fjærbelastede knappen, og det spruter gnister. Ringen er der for at du skal sette den fast på fingeren, men personlig liker jeg ikke ringen, så jeg tar den av med en tang. Da blir det mye lettere å bli kvitt Funken Ringen etter at du har utløst den.

Å trekke den opp
Du må altså trekke opp mekanismen med opptrekkeren for å kunne løse ut gnistregnet. Pass på at du ikke trekker den opp for mye, for da vil den ikke løses ut, men bare bli sittende fast i helt opptrukket stilling. Dette kjenner du sikkert igjen fra opptrekkbare leker du hadde som liten. Hver Funken Ring har et maksimalt antall omdreininger den kan trekkes opp før den setter seg fast. For å finne ut hvor mange omdreininger din Funken Ring tåler, så trekk den opp til den setter seg fast (mens du teller omdreininger). Nå vet du hvor mange den tåler, og heretter trekker du opp litt mindre. 

La oss si at din Funken Ring tåler 9 halve omdreininger. Da kan du bruke 8 eller 7, og du vil aldri oppleve at den sitter fast når det virkelig gjelder. (For å få den løs når den sitter fast, må du bruke opptrekkeren og lirke mens du trykker på utløserknappen. Til slutt vil fjæren løsne, og gnistregnet kommer).

Å løse ut gnistene
Når du bruker din Funken Ring, skal den holdes i høyre hånd, med ringen på høyre ringfinger og åpningen mellom høyre ring- og langfinger. Du løser den ut ved å trykke med høyre tommel på utløserknappen. Pass på at du alltid trykker rett ned, evt litt skrått bort fra åpningen hvor gnistene kommer. Trykk aldri skrått mot åpningen, da utløseren kan komme ut av stilling og fjæren som holder den oppe kan løsne. Det er ugreit å få denne på plass igjen, så trykk alltid den rette vegen.

Skifte av flintstein
Etter en tids bruk - noen hundre gnistregn - vil flintsteinen bli slitt og må skiftes. Da må du skru opp den lille skruen ved siden av utløserknappen og ta ut fjæra og den brukte flintsteinen. Sett inn den nye flintsteinen, fjæra og skruen og skru til. Ikke skru for hardt til, for da vil det bli umulig å løse ut mekanismen. Det kan hende du må stramme etter denne skruen etter hvert som flintsteinen blir slitt, for å få maksimal gnisteffekt.

Tips om bruken
Hvis du ikke vil at folk skal vite hvor gnistene kommer fra, så kan du kaste Funken Ringen i en lomme rett etter at du løser den ut. Det er helt naturlig å trekke hånden fort til seg når gnistene kommer. Hvis du har en Topit, kan du kaste Funken Ringen rett i den.

Prøv å bruke Funken Ring neste gang du trykker på knappen i heisen, og se hvordan de andre i heisen reagerer! Eller slå på mikrofonen som om det er noe feil med den - så utløser du Funken Ringen! Dra litt i ledningene bak på en PC i databutikken og se selgerens uttrykk når gnistene spruter! Hvis du er mann, så løs den ut mens du står ved pissoaret, og lat som ingen ting...

Mulighetene er uendelige både i hverdagen og på scenen. Håper du får like mye moro ut av Funken Ringen som jeg har hatt!

Jarle Leirpoll

************************************************

RICOCHET (Tricks til salgs)
Et fantastisk korttriks fra R. Paul Wilson. Forbered deg på å bli rundlurt! Paul tok helt rotta på meg med dette trikset i Blackpool! Det er lenge siden jeg har sett et så bra triks.

To tilskuere holder et vanlig lommetørkle utstrakt mellom seg som et impromptu bord. Fire bildekort (konger, damer eller knekter) og fire tallkort tas ut av kortleiken, og du putter dem ned på tørkleet ett og ett med bildesiden ned. De fire tallkortene vises tydelig, og ett etter ett forandrer de seg til bildekort. Så, når alle tror trikset er over, bytter bilde- og tallkortene plass. Publikum gisper etter luft og rister hodet i fortvilelse. Den ekstra "kicker" slutten ser helt fantastisk ut! Jeg hadde ikke peiling på hvordan det skjedde når Paul gjorde trikset for meg.

Og det beste er at du kan gjøre det hele uten vanskelige grep og fingerferdighet! Konsentrer deg 100% på presentasjonen. Perfekt for walk-around og close-up. Du er klar igjen til å vise det ved neste bord uten forberedelser. To tilskuere er involvert i trikset, og det er jo alltid en fordel.

Ekstremt visuelt
Lett å gjøre
Ingen falsktellinger eller vanskelige grep
Kommer med komplett forklaring på engelsk og spesiallagde kort

"This isn't a card trick ... it's card magic. Paul Wilson has entered a zone where few gain entry, and returned with magical gold. My highest recommendation." -David Regal

Gå til http://www.leirpoll.com og klikk på "Ricochet" i navigasjonsfeltet på venstre side.

 

************************************************

SKUMGUMMIEGG (Tricks til salgs)

Endelig på markedet igjen! Lagd av skumgummi og dekket med et beskyttende lag som får det til se ut som et ekte egg. Du kan trylle det fram eller bort fra alle tenkelige steder, det passer til og med i en tommelspiss eller Sanada gimmick!

Gå til http://www.leirpoll.com og klikk på "Sponge Eggs" i navigasjonsfeltet til venstre.

 

************************************************

Med magiske hilsener fra Jarle.

Jarle Leirpoll
D. Grönosetsv. 34
N-2407 Elverum, Norge

http://www.leirpoll.com

Telefon: +47 907 63363 Fax: +47 850 23736

 


Back to home page: http://www.leirpoll.com
Contact information

©2009 Jarle Leirpoll

Translate to German, French, Italian, Spanish or Portuguese